MUP: Građani obavešteni o vodostaju

Proglašene su vanredne odbrane od poplava u slivu reke Sava, saopštio MUP Srbije. Stanovništvo ugroženog područja je obavešteno o opasnosti od poplava.

Izvor: B92

Četvrtak, 02.12.2010.

10:18

Default images

Usled obilnih padavina koje su pogodile Crnu Goru poslednjih dana, kao i zbog padavina u Republici Srbiji, došlo je do porasta vodostaja reka u slivu reke Save.

Štabovi za vanredne situacije su u stalnom zasedanju u opštinama u Savskom slivu. Očekuje se dalji porast Drine i stanovništvo je obavešteno i upozoreno da bude u pripravnosti za evakuaciju, navodi MUP.

Dodaje se da je vodostaj reke Lim je u stalnom porastu a da su u ugroženim područjima na aktivnostima spasavanja i evakuacije, u Brodarevu i Zalugu, angažovani su pripadnici Sektora - ekipe vatrogasaca-spasilaca kao i specijalistički tim za spasavanje i rad na vodi iz Niša.

U prekidu je saobraćaj na putu Ljubovija – Rogačica iz pravca Bajine Bašte, i magistralni put Ljubovija – Mali Zvornik, kod mesta Crnča, iz pravca Šapca.

Poplavama su najugroženija naselja Vagan i Kašice, kao i Stara Ljubovija i industrijska zona.

Evakuisano je 100 ljudi iz 30 domaćinstava i oni su smešteni kod rođaka i prijatelja.

„Tamo je došlo do plavljenja stambenih objekata - tri kuće u Brodarevu i pet kuća u Zalugu. Iz ugroženih objekata evakuisano je 21 lice i smešteni su kod prijatelja i rođaka. Došlo je i do plavljenja puta za Ivanje preko Sarampova. Zatvoreni su mostovi ka Ivanju, Tocilovu i Đurovski most na Bistrici. Moguće je da voda poplavi magistralni put u Strogovima“, saopštio je MUP Srbije.

Ispumpavanje se vrši iz podrumskih prostorija jednog stambenog objekta i dečijeg vrtića. U Priboju kao posledica izlivanja Lima evakuisano je 20 građana iz četiri ugrožena objekta.

U najugroženijoj opštini - Ljubovija – došlo je do porasta reke Drine i njenog izlivanja iz korita. Voda ugrožava poljoprivredno zemljište, individualna domaćinstva i privredne objekte.

Na terenu su angažovani pripadnici Sektora iz Šapca, Sremske Mitrovice i tim za spasavanje i rad na vodi iz Beograda. Voda iz vodovoda nije za piće, zbog čega se obezbeđuju cisterne sa pijaćom vodom. Pripadnici vatrogasno-spasilačkih jedinica Sektora za vanredne situacije MUP-a, vrše konstantno nadgledanje terena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

20 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: