"Super genije" na TV B92

U ponedeljak 22. novembra na Televiziji B92 startuje novi domaći kviz "Super genije".

Izvor: B92

Petak, 19.11.2010.

10:31

Default images

Svakog radnog dana od 18 sati takmičari će se boriti za glavnu nagradu kviza od milion dinara - znanjem, brzinom i snalažljivošću.

Jedno od pitanja za takmičare u prvoj epizodi domaćeg kviza je kako se zovu dva glavna lika u setiji „Vratiće se rode“, a Igor, Sofija, Marko i Jovan trebalo je da otkriju i kako se zove lik koji tumači Roan Etkinson, koja je vrsta insekta na slici ili u šta se veruje kad su kazaljke sata raširene.

Ilija Kovačić, voditelj "Super genija" kaže da uopšte nije poenta da takmičari ne znaju odgovore na pitanja.

Pošto odgonetnu slike iz "Mozaika" i odgovore na većinu pitanja iz oblasti koju su sami odabrali, kandidati za super genija moraće da budu vešti u baratanju tasterima koji su, ne slučajno, od drveta.

„’Super genije’ je kviz koji pored znanja testira i tu neku snalažljivost isto tako brzinu. Ove ručice su lomljive i postoji mogućnost da u trenucima dekoncentracije brzine i želje da se što pre jave, oni ovu ručicu lome", kaže Kovačić.

A kad je slome, ostaju bez 7 bodova ili 1.000 dinara. Takmičari se bore za glavnu nagradu od milion dinara, a pobednik svake epozode je vlasnik dnevne novčane nagrade.

Ko će polomiti tastere, a ko će postati super genije, pogledajete već u ponedlejak u 18 časova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

22 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: