Mađarska: Gradonačelnik Lovra Srbin

Na izborima za gradonačelnika mađarskog mesta Lovra pobedio Lubomir Aleksov, predsednik Samouprave Srba u Mađarskoj, osvojivši 85 odsto glasova.

Izvor: Tanjug

Subota, 09.10.2010.

11:09

Default images

Ministar Srđan Srećković je rekao da je, iako brojčano mala, srpska zajednica u Mađarskoj dobro organizovana i jedna od zvanično priznatih nacionalnih manjina.

Srećković je naveo da je srpska zajednica maksimalno angažovana na očuvanju srpskog identiteta i aktivna na mađarskoj kulturnoj i društvenoj sceni, a Aleksovu je čestitao na pobedi.

Aleksov je profesor istorije i delegat u Skupštini dijaspore i Srba u regionu koja je, u skladu sa Zakonom o dijaspori i Srbima u regionu, konstituisana u julu ove godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Podeli: