Šutanovac: Bezbedno na jugu Srbije

Ministar odbrane Dragan Šutanovac kaže da na jugu Srbije i uz administrativnu liniju nema indikatora koji ukazuju da bi moglo doći do poremećaja bezbednosti.

Izvor: B92

Četvrtak, 30.09.2010.

15:13

Default images

"Nema događaja ugrožavanja bezbednosti koji bi mogli da nas zabrinjavaju", rekao je Šutanovac i dodao da su "sporadični incidenti mogući".

Šutanovac je najavio da će do kraja godine biti obezbeđeno 8.500 kompleta novih savremenih uniformi sa digitalnom šarom za pripadnike Vojske Srbije.

"To su uniforme kakve imaju pripadnici vojske drugih zemalja u svetu", kazao je Šutanovac posle obeležavanja Dana artiljerijsko-raketnih jedinica za protivvazduhoplovna dejstva, svečanosti kojoj je prisustvovao sa načelnikom Generalštaba VS general-potpukovnikom Milojem Miletićem.

Šutanovac je napomenuo da su uniforme domaći proizvod.

On je rekao da da je u toku izrada studije o modernizaciji artiljerijsko-raketnih jedinica za protivvazduhoplovna dejstva.

Ovaj rod Vojske Srbije iziskuje najviše sredstava, kazao je ministar i najavio da će u narednim godinama biti obezbeđena sredstva za zamenu jednog broja oruđa.

Šutanovac je rekao da devet fabrika u Srbiji sa nekoliko desetina hiljada zaposlenih ima siguran posao i zarade zahvaljujući aktivnostima Ministarstva odbrane i poslovima za vojsku.

On je kazao da će u narednih desetak dana biti "zaokružena milijarda dolara" i da će naredne godine biti dostignuta, sa novim ugovaranjem poslova, cifra od dve milijarde dolara.

Jedinica koja je oborila F 117

Deo sistema protivvazdusne odbrane (Tanjug)
U kasarni “Mija Stanimirović” u Nišu obeležen je Dan artiljerijsko – raketnih jedinica protivvazduhoplovne odbrane. Obaranje američkog aviona F117 i dalje se pominje kao najveći uspeh 250 –te raketne brigade.

Obaranje aviona F 117 najveći je uspeh 250. raketne brigade. Oni koji su u tome učestvovali kažu da je i sada teško poverovati da je tako nešto bilo moguće.

Prvo gađanje posle 1999. izvedeno je ove godine na poligonu Sabla u Bugarskoj, gde je cilj pogodilo svih devet raketa koje su ispalili pripadnici 250. brigade, iako niko od njih 21 godinu nije vežbao gađanje na poligonu, jer u našoj zemlji ne postoji poligon koji zadovoljava bezbednosne standarde.

Čestitajući Dan pripadnicima artiljerijsko – raketnih jedinica, ministar odbrane Dragan Šutanovac najavio je nastavak reforme vojske. On kaze da će modernizacija i nabavka savremenog naoružanja i opreme biti prioritet u narednom periodu.

Ministar odbrane najavio je da će do kraja godine naša vojska učestvovati u mirovnim misijama na Kipru i Libanu.

Do kraja godine će, posle sedamnaest godina vojska dobiti i nove uniforme sa digitalnim maskirnim šarama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: