Sprečen šverc ptica

Uprava carina saopštila je da su na graničnom prelazu Preševo carinici danas, oko 12.30 časova, sprečili iznošenje većeg broja odstreljenih ptica iz zemlje.

Izvor: B92

Petak, 27.08.2010.

19:14

Default images

U saopštenju se navodi da su carinici otkrili 221 prepelicu i 130 grlica i gugutki, inače zaštićenih ptičijih vrsta, koje su odstreljene u lovištu u Senti.

Dva italijanska državljanina i jedan makedonski državljanin, u svojstvu prevodioca, rekli su, na pitanje carinika, da u vozilu imaju ove ptice.

Detaljnim pregledom ustanovljeno je da se u plastičnim kontejnerima za održavanje temperature nalazi sporni tovar ptica, za koje nisu posedovali nikakvu dokumentaciju.

Za iznos odstreljene lovne divljači potrebna je posebna dozvola Ministarstva za zaštitu životne sredine i prostornog planiranja, navodi se u saopštenju.

Tovar odstreljenih ptica, kao i lica koja su učinila prekršaj, predati su u dalju nadležnost ekološkom inspektoru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: