I Makedonija bi u “Južni tok”

Za Makedoniju priključivanje gasovodu “Južni tok” ima izuzetan značaj zbog energetske stabilnosti i bezbednosti, kažu zvaničnici u toj zemlji.

Izvor: Beta

Sreda, 25.08.2010.

18:03

Default images

Državni savetnik za politiku u administraciji predsednika Makedonije Darko Kostadinovski nada se da i konkretnim rezultatima u priključivanju projektu “Južni tok”.

On kaže da je moguće priključivanje Makedonije “Gaspromu” bila tema razgovora predsednika Makedonije Đorđi Ivanova i šefa "Gasproma" Alekseja Milera u junu 2010, u okviru ekonomskog foruma u Sankt Peterburgu.

"Dostignuti su konkretni dogovori o tome", odnosno odlučeno je da se formira mešovita ekspertska komisija koja treba da precizira detalje mogućeg projekta, naveo je Kostadinovski.

"Predsednik Makedonije se nada da će svi učesnici prići tom projektu sa maksimalnom pažnjom", dodao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: