Andželina Džoli sa Silajdžićem

Ambasadorka dobre volje UNHCR-a, glumica Andželina Džoli, sastala se u Sarajevu s predsedavajućim Predsedništva BiH Harisom Silajdžićem i Željkom Komšićem.

Izvor: Beta

Subota, 21.08.2010.

16:31

Default images

Andželina Džoli je sa Silajdžićem razgovarala o povratku izbeglica, a poseban interes je iskazala za unapređenje održivog povratka.

Silajdžić je rekao da je pitanje podrške povratničkoj populaciji jedan od prioritetnih zadataka njegovog delovanja i upoznao je ambasadorku dobre volje UNHCR-a s projektima na kojima radi.

Kako je saopšteno iz Predsedništva BiH, Andželina Džoli i Silajdžić su se saglasili da je edukacija prioritet u kojem je budućnost novih generacija BiH.

Silajdžić je predložio da Sarajevo i BiH postanu edukacioni centar koji će privući hiljade studenata iz celog sveta, a glumica je iskazala spremnost da se pridruži promociji ove ideje i da, preko zajedničkih prijatelja, rade na realizaciji tog projekta.

Silajdžić je pozvao Andželinu Džoli da u oktobru ove godine prisustvuje Međunarodnoj konferenciji o unapređenju dijaloga među kulturama, koja će se u Sarajevu održati u organizaciji kuvajtske fondacije Al-Babtain.

U odvojenom susretu, član Predsedništva BiH Željko Komšić razgovarao je sa glumicom o aktivnostima koje ona namerava da realizuje u BiH kako bi se pomoglo raseljenim osobama, ali i o aktivnostima vezanim za jačanje ujedinjenja u BiH i osavremenjavanju obrazovanja.

Ističući značaj i uspešne rezultate UNHCR-a u BiH, Komšić je zahvalio glumici na njenom interesovanju da pomogne u rešavanju problema sa kojim se suočavaju građani BiH.

Komšić i Andželina Džoli su razgovarali i o glumičinom budućem snimanju filma koji će se delom realizovati u BiH, saopšteno je iz Predsedništva BiH.

Holivudska glumica je sinoć doputovala u iznenadnu posetu Sarajevu, sa dvoje dece i deset telohranitelja.

Glumica je u aprilu ove godine prvi put posetila BiH u pratnji Breda Pita, kada je izbeglicama u Goraždu obećala pomoć.

Detalji njene posete BiH čuvaju se u strogoj tajnosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: