Ljajić: Sandžak i Kosovo nisu isto

U Sandžaku se neće ponoviti Kosovo jer za tu vrstu krize "nema potencijala", izjavio je ministar za rad i socijalnu politiku Rasim Ljajić.

Izvor: B92

Subota, 21.08.2010.

09:19

Default images

On je za „Politiku“ rekao da ne postoje sličnosti između između Sandžaka i Kosova, ali da nije isključeno da se ponove incidenti.

"Nisu isključeni incidenti kao što ih ima ovih dana. Biće sigurno zapaljivih izjava koje možda dobro zvuče i koje je neko dao samo da bi dobio glasove, a u realnosti to je nemoguće operacionalizovati", rekao je Ljajić.

Ljajić je rekao da bi bilo najbolje ako bi Nacionalni savet Bošnjaka bio formiran srazmerno rezultatima tri liste koje su učestvovale na izborima.

Kako je kazao, nije siguran i da je takvo rešenje realno ostvarivo, ali da je najbolje, jer kako je naveo, svako preglasavanje u ovoj situaciji neće doprineti stabilnosti.

"Važno je da se prestane sa daljim podelama i sukobima bar oko toga, a kad dođu izbori, neka svako izađe i predstavi svoje ideje, pa ako pobedi neka formira vlast", dodao je Ljajić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: