Novo rukovodstvo SO Kuršumlija

SRS, NS i DSS formirali novu skupštinsku većinu i opštinsko veće u Kuršumliji, članice bivše vladajuće koalicije tvrde da su te odluke nelegalne.

Izvor: B92

Subota, 07.08.2010.

20:37

Default images

Odbornici DS, G17 plus i SPS, stranaka koje su izgubile većinu, naveli su da će od Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu tražiti uvođenje privremenih mera.

Oni su optužili radikale da su uz pomoć "igre" sa odborničkim mandatima formirali većinu u lokalnoj skupštini sa ozbirom da su dva odbornika SRS zauzela jedno odborničko mesto.

Član administrativne komisije Branislav Jovanović je rekao da je na osnovu odluke Ustavnog suda Srbije vraćen mandat Jasni Milosavljević iz SRS pošto joj je bila aktivirana blanko ostavka i da je ona trebalo da zameni odbornika Zorana Lakića iz SRS koji je danas izabran za zamenika predsednika opštine.

"Skupština opštine Kuršumlija je praktično dobila još jednog odbornika. Tako od ukupno 37 sada ima 38 odbornika jer dva odbornika imaju verifikaciona uverenja od izborne komisije. Zahvaljujući toj igri SRS, DSS i NS su napravili većinu u skupštini", kazao je Jovanović.

Odbornici bivše vladajuće koalicija iz DS, G17 plus i SPS danas u više navrata ukazivali na taj propust, posle čega su napustili sednicu.

Predsednik skupštine Milomir Stojičić je zatim prekinuo sednicu i odložio nastavak za iduću sedmicu.

Međutim, odbornici SRS, DSS i NS su konstatovali da imaju kvorum i nastavili sednicu. Skupština je najpre verifikovala mandat Ireni Miljković, a zatim je usledila smena kompletnog opštinskog rukovodstva.

Razrešen je predsednik opštine Zoran Vučković (DS) a na njegovo mesto je imenovan Goran Bojović (NS). Smenjen je predsednik skupštine Milomir Stojičić (SPS) a imenovan Radoljub Vidić (DSS). Milija Milenković (GG) je postavljen za zamenika predsednika skupštine.

Smenjeni zamenik predsednika opštine Dejan Milošević kazao je da su sve odluke na današnjoj skupštini nelegalne i da će DS, G17 plus i SPS poslati dopis Ministarstvu za državnu upravu i lokalnu samoupravu i tražiti da hitno uvede privremene mere u opštini Kuršumlija.

"Niko se u ovoj skupštini ne bori za dobrobit građana već za vlast i funkcionerska mesta", kazao je Milošević.

Inače, zasedanje je počelo sa incidentom kada je odbornik SRS verbalno napao novinare.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: