Koštunica: Moguć poraz Srbije u UN

Lider DSS-a Vojislav Koštunica izjavio je da Srbija "upada u zamku" postavljajući pitanje Kosova pred Generalnu skupštinu UN.

Izvor: Tanjug

Subota, 31.07.2010.

12:20

Default images

Koštunica upozorava da u tom slučaju može doći do velikog poraza, posebno posle nepovoljnog mišljenja Međunarodnog suda pravde.

"Umesto da se čvrsto držimo Saveta bezbednosti, gde imamo podršku Rusije da se ne može menjati Rezolucija 1244, pogubnom i potpuno neshvatljivom politikom pitanje Kosova se izmešta u Generalnu skupštinu, gde je moguće da će doći do velikog poraza", naveo je on.

Prema njegovoj oceni, Srbija bi, umesto podnošenja rezolucije u Generalnoj skupštini UN, trebalo da pred MSP podnese tužbu protiv jedne od država koje su priznale jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova.

"Moramo se držati za Savet bezbednosti jer je to za nas potpuno bezbedno i treba tužbom dalje osporavati postojanje lažne države Kosovo", ocenio je Koštunica u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

61 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: