Kosorova: Pristupni sporazum 2011.

Cilj Hrvatske je da na proleće iduće godine potpiše pristupni sporazum s Evropskom unijom, kaže premijerka Jadranka Kosor.

Izvor: Beta

Petak, 30.07.2010.

18:32

Default images

Ona je, nakon redovnog sastanka s članovima Pregovaračke grupe za pregovore o prustupanju Hrvatske EU, rekla da očekuje pozitivan izveštaj Evropske komisije.

"Sve naše snage treba usmeriti ka tome da izveštaj Evropske komisije o napretku Hrvatske, koji se očekuje u novembru, bude odličan. To će sasvim sigurno biti i poslednji izveštaj o toku hrvatskih pristupnih pregovora", rekla je Kosorova.

Prema njenim rečima, cilj Hrvatske je da sporazum o pristupanju potpiše na proleće 2011, tokom mađarskog predsedavanja EU.

Jadranka Kosor očekuje da će merila za zatvaranje poglavlja Pravosuđe i temeljna prava (poglavlje 23) biti uskoro ispunjena.

Ona je ocenila i da je Hrvatska dobila "vetar u leđa činjenicom da su sva pregovaračka poglavlja otvorena, a većina njih, 22, zatvorena", naglasila je hrvatska premijerka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: