Ubijen jedan od otetih marinaca

Jedan od dvojice američkih marinaca, koji se od prošlog petka vode kao nestali u Avganistanu, ubijen je, a telo je pronađeno.

Izvor: B92

Utorak, 27.07.2010.

16:16

Default images

Dva američka marinca nestala su prošlog petka u istočnoj provinciji Logar, pošto su viđeni kako se voze u oklopnom vozilu u delu pod kontrolom talibana.

U saopštenju NATO komande navodi se da je telo marinca pronađeno pre dva dana, posle intenzivne pretrage i da koalicija smatra kidnapere odgovornim za bezbednost i odgovarajući tretman prema njihovom vojniku koji se i dalje vodi kao nestao.

Američka agencija podseća da su talibani još pre dva dana saopštili da su ubili jednog od dvojice muškaraca tokom razmene vatre i da su drugog zarobili, da je on na sigurnom i da neće biti pronađen.

U Avganistanu je život izgubilo ukupno 1.969 vojnika iz sastava međunarodnih snaga.

Najviše žrtava je među američkim vojnicima - 1.207, zatim među Britancima 325 i Kanađanima 150, pokazuju najnoviji podaci koalicionih snaga.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: