Zabranili joj ulaz zbog sandala

Jednu Beograđanku je obezbeđenje grubo sklonilo sa ulaza u Prvi osnovni sud jer, prema njihovoj oceni, nije bila adekvatno obučena.

Izvor: B92

Petak, 23.07.2010.

20:07

Default images

Radiju B92 javila se Beograđanka koja je imala vrlo neprijatno iskustvo sa radnikom obezbeđenja državne institucije.

Naime, Dragica Pejović nije puštena da uđe u Prvi osnovni sud u Beogradu pošto je radnik obezbeđenja procenio da je nepropisno obučena.

“On je rekao – razlog je zato što ste u papučama. Ja sam imala elegantne papuče-sandale sa štiklama, sa kojima inače zaista u sve ustanove ulazim i koje uopšte ne spadaju u one plastične papuče koje oni inače imaju na ulazu precrtane kao nedozvoljene“, objašnjava Dragica Pejović.

Čekajući supruga da završi posao u sudu, Dragica je primetila da radnik obezbeđenja pušta u zgradu suda radnicu u jednostavnim letnjim papučama, a zatim i troje ljudi u nepropisnim pantalonama.

Protestovala je i dobila odgovor radnika obezbeđenja da o tome ko će da uđe on odlučuje.

Zbog takvog odgovora Dragica Pejović je odlučila da se žali predsedniku suda.

“On (radnik obezbeđenja) je skočio do mene i rekao – ne, ne možete da ulazite, idite kupite neke cipele, pa onda možete da uđete. Onda me je sa obe ruke snažno povukao ka izlazu i odbacio sigurno nekih 10 do 15 metara, ali svom snagom. Usput, zamislite muškarac koji je ’87. godište mene sa obe ruke vuče napolje“, priča Dragica Pejović.

“Ja sam rekla – pustite me, ako je tako ja ću da izađem, ali da znate da na ovome neće da se završi, ja ću da Vas prijavim. Na samom početku se pojavila jedna žena koja je rekla – šta je Vama, šta radite toj gospođi? On je njoj rekao – ćutite Vi, ko Vas šta pita, nemojte sad i Vas da izbacim“, navodi ona.

Policija je obavila uviđaj, a na ruci Dragice Pejović ostale su modrice. U Višem sudu, koji je nadležan za stražu u Prvom osnovnom sudu, nam je rečeno da još nisu obavešteni da je bilo incidenata na ulazu u sud, ali da bi izveštaj sudske straže o tome trebalo da bude dostavljen najkasnije u ponedeljak ujutru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

44 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: