Italija:Uhapšeno 300 članova mafije

Italijanska policija uhapsila je od jutros više od 300 osoba osumnjičenih za pripadnost moćnoj kalabrijskoj mafiji, saopštile su vlasti u toj zemlji.

Izvor: Tanjug

Utorak, 13.07.2010.

11:26

Default images

Uhapšeni su optuženi za pripadnost organizovanoj kriminalnoj grupi, ubistva, iznuđivanje, pranje novca i krivična dela u vezi dodele ugovora za javne radove.

Prema medijskim izveštajima, u istrazi je učestvovalo oko 3.000 pripadnika policije.

Razmere hapšenja, koje je obavljeno i u SAD, ukazuju na rastući uticaj "Ndrangete", kalabrijske mafije koja je dugo bila u senci sicilijanske "Koza nostre".

"Ndrangeta" odavno deluje izvan siromašne Kalabrije i ima uticajnu ulogu u organizovanom kriminalu u Evropi i međunarodnoj trgovini drogom iz Južne Amerike.

Hapšenja su obavljena na osnovu "kompleksne istrage policiijskih službi u Milanu i Ređo Kalabriji", koje su omogućile da se dokumentuju ilegalne aktivnosti i delovanje kalabrijske mafije u različitim privrednim sektorima na severu Italije, javila je italijanska novinska agencija Ansa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: