Kina: Bilans poplava – 379 žrtava

Prema najnovijim podacima, najmanje 379 ljudi je stradalo u poplavama koje su prošle sedmice pogodile jug Kine, saopštili su kineski zvaničnici.

Izvor: Tanjug

Subota, 26.06.2010.

18:00

Default images

Radnici ubrzano rade na popravljanju nasipa koji je probila nabujala reka Fu u provinciji Đangsi, zbog čega je više od 100 000 žitelja te oblasti moralo da napusti domove.

Ekonomski gubici zbog poplava izazvanih neprekidnom kišom iznose, zasad, oko 12,13 milijardi dolara, saopštila je kancelarija za odbranu od poplava, a prenela agencija Sinhua.

Poplave u Kini, koje se dešavaju svake godine zbog izlivanja velikih reka, ove godine su zahvatile čak devet provincija i regiona na jugu zemlje i duž istočne obale, a usledile su nakon najveće suše koja je zadesila te oblasti u poslednjih 100 godina.

Kineski državni mediji upoređuju ovogodišnje poplave sa onima u leto 1998, kada je zbog probijanja više brana na reci Jangce, poplavljeno nekoliko gradova, pri čemu je život izgubilo 3 700 ljudi, a blizu 15 miliona ostalo bez krova nad glavom, naveo je Rojters.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: