Simović i Kalinić važni za istragu

Miloš Simović i Sretko Kalinić nisu bili vođe niti organizatori "Zemunskog klana", što može biti od značaja prilikom ocene verodostojnosti njihovih iskaza.

Izvor: Politika

Subota, 26.06.2010.

09:14

Default images

Specijalni tužilac Miljko Radisavljević je izjavio da su policijski službenici obavili razgovor s Kalinićem kako bi se upoznali sa okolnostima njegovog učešća.

Miljko Radisavljević je za "Politiku" rekao da je Kalinić ispitan i o krivičnim delima koja do sada nisu razrešena. "Detalje razgovora nije moguće izneti u javnost", kaže Radisavljević.

"Da li njih dvojca imaju saznanja o učešću još nekih lica u atentatu na Zorana Đinđića, koja do sada nisu bila obuhvaćena krivičnim postupkom, znaćemo posle iznošenja njihovih odbrana u eventualno ponovljenom postupku", rekao je Radisavljević.

Dačić: Sa Zagrebom u ponedeljak o “zemuncima“

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić najavio je da će sa hrvatskim kolegom Tomislavom Karamarkom razgovarati u ponedeljak, 28. juna, u Somboru i o delovanju članova Zemunskog klana Sretka Kalinića i Miloša Simovića.

"To će biti jedna od tema naših razgovora sa hrvatskim kolegama...da li ima nekih novih detalja", rekao je Dačić dodajući da će na sastanku u Somboru biti prisutni i direktori policije dve države sa saradnicima.

Dačić je istakao da policije dve države imaju redovne sastanke i intenzivnu saradnju i komunikaciju i da će u Somboru biti nastavljeno sa radom na realizaciji incijative za stvaranje regionalnog centra za borbu protiv organizovanog kriminala.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: