"Dnevnik holding" tuži VAC?

Upravni odbor "Dnevnik holdinga" odlučio je da Skupštini te kompanije u petak predloži pokretanje sudskog postupka protiv VAC-a.

Izvor: B92, Tanjug

Utorak, 22.06.2010.

18:23

Default images

Postupak će biti pokrenut, ukoliko se VAC povuče iz zajedničke firme "Dnevnik Vojvodina pres" (DVP) neizmirivši svoje ugovorne obaveze.

U novosadskom "Dnevniku", prema ugovoru o osnivanju zajedničkog preduzeća iz 2003, VAC ima 55 odsto akcija, ali predsednik Upravnog odbora "Dnevnik holdinga" Zlatimir Momirov tvrdi da je taj procenat pod znakom pitanja.

"Ima dosta obaveza iz osnivačkog ugovora o formiranju zajedničkog preduzeća koje nisu ispunjene i koje samim tim odovode u pitanje učešće VAC-a u vlasništvu lista u visini u kojoj je to svima poznato,45- 55 odsto. Poznata je ugovorna obaveza o isporuci mašine za šštampariju koja nikad nije bila ispunjena", rekao je Momirov.

Nameru da definitivno izađe iz DVP-a, nemački koncern je potvrdio u pismu upućenom vršiocu dužnosti direktora "Holdinga" Jasmini Mašulović.

U tom inače veoma kratskom pismu se jedino navodi da je "VAC odlučio da proda svoj vlasnički udeo u DVP-u", o čemu će se dogovoriti dve strane.

Sastanak bi trebalo da se održi 29. juna, mada dnevni red još nije utvrđen.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: