VAC preuzeo akcije "Novosti"

VAC preuzeo 23 odsto akcija "Novosti", koje pripadaju firmi "Ardos", u vlasništvu Milana Beka, saznaje B92. Iz "Ardosa" tvrde da je u pitanju prevara.

Izvor: B92

Ponedeljak, 21.06.2010.

19:45

Default images

Kako saznajemo, u naredne dve nedelje VAC će preuzeti i preostali paket akcija "Večernjih novosti" od Milana Beka.

Preko svoje tri firme, Beko ima nešto više od 63 odsto akcija "Večernjih novosti". Preostale akcije su u vlasništvu države, 29 odsto, i PIO Fonda koji ima sedam odsto akcija.

Iz "Novosti" je prosleđeno saopštenje pravnih zastupnika firme "Ardus", u kome se navodi da je VAC, u Beču, na prevaru i mimo zakonskih propisa, od jedne advokatske kancelarije, bez ikakve dokumentacije, upisao da preuzima kompletnu firmu "Ardos", pa samim tim, veruje, i 23 odsto akcija "Novosti".

Saopšteno je i da je na istovetan način VAC pokušao da preotme i drugu firmu, ali da u tome nije uspeo.

Advokati beogradskog vlasnika ovih firmi preduzeli su više zakonskih poteza. Od Komisije za zaštitu od monopola traže, pre svega, da iznese svoj stav i potvrdi ono što je obelodanila pre nekoliko dana, odnosno da nije donela odluku.

Beogradski advokati tvrde da ovakvim protivpravnim i nasilničkim potezima VAC i Hombah potkopavaju pravni sistem Srbije, a notare u Beču upozorili su da su moguće tužbe, ne samo protiv njih, nego i protiv austrijske države, čiji su oni službenici.

Očekuje se i brzo reagovanje institucija države, navodi se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

46 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: