Mlekara Šabac na ruskom tržištu

Od 2004. godine mlekara Šabac u sastavu je kompanije Farmakom MB i od tada pokriva čitavo područje Srbije, a dosta izvozi i na tržišta regiona i zapadne Evrope.

Izvor: B92

Nedelja, 20.06.2010.

11:56

Default images

I Rusi su sada postali značajni kupci, a Miroslav Bogićević, generalnog direktora Farmakoma, kaže da postoji plan da se sklope ugovori i sa više naših mlekara.

“Za Šabačku mlekaru je to jedan ogroman posao. Mi ćemo narednih dana uputiti molbu za sedam kompanija iz Srbije. Pokušamo da zajednički nastupimo na tržištu Rusije jer ima puno prostora", rekao je on.

Bogićević je dodao da "Rusi nisu gadljivi na srpsku robu, naprotiv, vole Srbe i vole naše proizvode".

Šabačka mlekara planira da u svoju preradu uključi i mleko sa juga Srbije, kada poveća svoju proizvodnju. Što se tiče otkupne cene mleka, Bogićević je najavio da će ona rasti u narednom periodu.

“Mi smo samoinicijativno, bez zahteva naših proizvođača mleka, pre recimo mesec dana podigli otkupnu cenu mleka za nekih 7-8 posto, jer smatramo da je džabe ako mlekara investira ako ne investiraju i naši proizvođači mleka. Onda će se tu stvoriti jedan raskorak ", objasnio je Bogićević.

Proizvodi mlekare Šabac poznati su, kako po svom visokom asortimanu, tako i po tome što su im proizvodi bez konzervansa. To je jedan od razloga zbog kojih ova mlekara izvozi preko 60 posto svoje proizvodnje.

Nakon sklopljenog posla sa Rusima, procenat će u budućnosti porasti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: