DSS i SDS RS kritikuju "Istanbul"

Predsednik DSS-a Vojislav Koštunica i najviši funkcioneri SDS RS kritikovali Istanbulsku deklaraciju kao suprotnu suštinskim interesima Srpske i Srbije.

Izvor: B92

Utorak, 08.06.2010.

15:28

Default images

"Integralni tekst Istanbulske deklaracije se krije od javnosti, pošto je protivan interesima srpskog naroda", navode te dve stranke.

"Zato DSS i SDS zahtevaju da se odmah objavi celi tekst ove deklarcije", ističe se u zajedničkom saopštenju dve stranke.

Predsednik Srpske demokratske stranke Mladen Bosić i kandidat na izborima za predsednika Republike Srpske Ognjen Tadić su rekli da je SDS započela postupak da se istovremeno sa izborima u Republici Srpskoj raspiše i demokratski referendum o ulasku Bosne i Hercegovine u NATO pakt.

Zajednički stav DSS i SDS je da samo narod na slobodnom referendumu može doneti odluku da li je budućnost Srbije i Srpske u NATO i da se zajedno sa izborima moraju raspisati referendumi i u Srbiji i u RS, zaključeno je u razgovoru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: