DS traži ostavke funkcionera NS

Odbor DS-a u Pančevu zatražio je od Nove Srbije da u toku dana troje njenih funkcionera osumnjičenih za korupciju podnesu ostavke.

Izvor: Beta

Utorak, 08.06.2010.

15:03

Default images

"Zahtevamo da svi funkcioneri NS u Pančevu protiv kojih su podnete krivične prijave podnesu ostavke", izjavila je gradonačelnica Pančeva Vesna Martinović.

Ona je istakla stav DS da "svako ko doživljava učešće u gradskoj vlasti kao plen, a ne kao obavezu prema građanima, nije dostojan obavljanja te funkcije".

"Vlast nije plen za političke grabljivce, i nećemo je na taj način deliti, čak ni po cenu vanrednih lokalnih izbora", izjavila je Martinovićeva.

Ona je rekla da je DS dve i po godine upozoravao Novu Srbiju da javni interes mora da bude ispred ličnog i stranačkog i da prekine praksu "burazerskog" ponašanja i podela, ali da to nije vredelo.

"Naše poruke očigledno nisu shvaćene ozbiljno, pa je obaveza DS kao stožera gradske vlasti, da Pančevu obezbedi vlast koja ima i identitet i integritet", rekla je Martinović.

O ovim zahtevima Gradski odbor Nove Srbije izjasniće se posle sastanka.

Troje funkcionera NS u Pančevu osumnjičeni su za korupciju i zloupotrebu službenog položaja.

Predsednik pančevačkog odbora NS Milanko Andrejić osumnjičen je da je primio mito za organizaciju ovogodišnjeg Pančevačkog karnevala.

Protiv direktor JKP Higijena Milana Bokšana i direktorke Doma omladine Maje Georgijevske policija je krajem prošle nedelje podnela Krivične prijave za zloupotrebe od ukupno tri miliona dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: