Nagai počasni građanin Beograda

Bivši ambasador Japana Tadaši Nagaji proglašen je za počasnog građanina Beograda, glasovima odbornika vladajuće koalicije i DSS-NS.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 07.06.2010.

15:49

Default images

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas je podsetio da je od 2000. do danas Japan dao najveće donacije Srbiji i Beogradu, kao i da je Nagai mnogo doprineo tome.

Đilas je rekao da je predlog da Nagai postane počasni građanin Beograda podržao niz udruženja građana i pojedinaca.

"Japan je dao pomoć za GSP, vodovod, kulturu, bolnice, domove zdravlja, a ovo je način da se građani Beograda zahvale onima koji im pomažu", rekao je on.

Prema njegovim rečima, Tadaši Nagai je u Beogradu živeo skoro 20 godina, odlično govori srpski jezik i potpuno razume sve što se dešava.

Đilas je istakao da smatra da je apsolutno opravdano i logično da Nagaiju bude dodeljeno priznanje.

Japanski ambasador se tokom službovanja u Beogradu istakao kao diplomata koji je dobar deo svoje aktivnosti posvetio organizovanju i pružanju materijalne pomoći i donacija Beogradu i Srbiji.

Krajem 2008. godine Gradsko veće je predložilo da Nagai bude proglašen za počasnog građanina Beograda, ali to nije usvojeno, jer su protiv bili poslanici Srpske radikalne stranke zbog toga što je Japan priznao Kosovo. Oni su i danas glasali protiv ovog predloga.

Za proglašenje počasnog građanina Beograda, 2008. godine, bila je neophodna dvotrećinska većina odbornika, a sada je izmenom Statuta za to potrebna prosta većina.

Odbornici danas raspravljaju i o uzimanju kredita od 60 miliona evra za završetak mosta na Adi, a na dnevnom redu današnje sednice će se naći i predlog za odobravanje popusta zakupcima poslovnog prostora u delovima grada u kojima se izvode infrastrukturni radovi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: