Ljajić sa predstavnicima GSA

Ministar rada Rasim Ljajić navodi, posle sastanka sa predstavnicima Gej strejt alijanse da država treba da obezbedi sve preduslove za održavanje Povorke ponosa.

Izvor: Tanjug

Petak, 04.06.2010.

16:37

Default images

Ljajić je predstavnicima GSA kao korak u borbi protiv diskriminacije na radnom mestu po osnovu seksualne orjentacije predložio sastanak sa Inspektoratom za rad.

Na sastanku je ocenjeno i da ostvarivanju prava GLBT populacije u Srbiji treba prići strateški, kao i da je neophodno kontinuirano raditi na smanjenju homofobije, nasilja i diskriminacije.

Predstavnici GSA su istakli da je diskriminacija na radnom mestu tema o kojoj tek predstoji ozbiljan razgovor svih uključenih strana i koja iziskuje sistemski pristup i saradnju GLBT organizacija i nadležnih institucija kao što je Ministarstvo rada i socijalne politike.

Oni su upoznali ministra i sa poteškoćama koje su rezultat nepostojanja sistemske implementacije Zakona o zabrani diskriminacije koja bi podrazumevala edukaciju nadležnih tela i organa o načinima borbe protiv diskriminacije na radnom mestu, navedeno je u saopštenju GSA.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: