Hiseni: Nema pregovora o statusu

Ne postoji način da sednemo za sto i razgovaramo sa Srbijom o našem statusu, rekao je u Sarajevu ministar spoljnih poslova Kosova Skender Hiseni.

Izvor: FoNet

Sreda, 02.06.2010.

20:53

Default images

On je dodao da su mogući razgovori o praktičnim pitanjima "samo na jednakim osnovama, kao dve nezavisne i suverene države".

Hiseni je, posle završetka ministarskog sastanka zemalja zapadnog Balkana i Evropske unije, rekao da "nezavisnost Kosova neće i ne može biti predmet rasprava".

On je dodao da je Kosovo spremno da razgovara sa predstavnicima Srbije o praktičnim pitanjima od zajedničkog interesa, prenosi Radio Slobodna Evropa.

Hiseni je kazao da ti razgovori mogu biti vođeni "samo na jednakim osnovama, a to znači kao dve nezavisne i suverene države".

Hiseni je rekao da je na ministarskom sastanku u Sarajevu Kosovo prvi put učestvovalo na jednakim osnovama sa svim državama zapadnog Balkana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: