Prijava zbog utaje poreza

Poreska policija podnela krivičnu prijavu zbog utaje porza protiv vlasnika preduzeća "Kvele kompani" iz Novog Pazara i šefa računovodstva te firme E.A. i S.J.

Izvor: Tanjug

Utorak, 25.05.2010.

17:14

Default images

Oni se sumnjiče da su prilikom prodaje stanova i lokala utajili porez i oštetili državni budžet za oko 40 miliona dinara, saopštila je Poreska uprava.

Oni na račun preduzeća nisu uplatili primljeni novac od kupaca za prodate stanove i lokale u Novom Pazaru, niti su ga evidentirali u poslovnim knjigama, niti su u poreskim prijavama prikazali ostvareni prihod.

Krivična prijava zbog kriivičnih dela poreska utaja i ugrožavanje naplate poreza i poreske kontrole podnata je Osnovnom javnom tužilaštvu u Novom Pazaru.

Prijavljeni se terete da su oštetili državni budžet za 48,4 miliona dinara i da nisu omogućili poreskim inspektorima da izvrše uvid u knjigovodstvenu dokumentaciju i okončaju započetu kontrolu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: