Sutra susret Silajdžića i Tadića

Predsednik Srbije Boris Tadić razgovaraće sutra u Beogradu sa predsedavajućim Predsedništva BiH Harisom Silajdžićem, najavila je pres služba predsednika.

Izvor: Beta, Tanjug

Ponedeljak, 24.05.2010.

11:55

Default images

To će biti prva poseta Harisa Silajdžića Beogradu od početka rata u BiH 1992. godine.

Silajdžić je prošle sedmice najavio da su sukcesija i sudbina imovine bosanskohercegovačkih preduzeća i posebno slučaj Ilije Jurišića, osuđenog u Beogradu na 12 godina zatvora zbog napada na kolonu JNA u Tuzli, u maju 1992, razlozi zbog kojih će posetiti Beograd.

Silajdžićeva poseta Srbiji izazvala je kritike najviših zvaničnika Republike Srpske koji tvrde da Silajdžić ne može da zastupa stavove BiH već samo svoje lične i da njegova poseta ne doprinosi boljim odnosima u regionu.

Predsednik Srbije Boris Tadić rekao je u petak uveče u Laktašima kod Banjaluke da će Silajdžić doći u Beograd "u radnu i neslužbenu posetu" i da "Srbija nastavlja svoju regionalnu saradnju".

Silajdžić i Tadić susrešće se ponovo i 29. maja u Sarajevu, na svečanoj sesiji povodom 10. godišnjice Igmanske inicijative na kojoj su učešće najavili i predsednici Hrvatske Ivo Jospipović i Crne Gore Filip Vujanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: