"Srbijagas poštuje Zakon o platama"

“Srbijagas“ demantovao je pisanje beogradske štampe da direktor tog javnog preduzeća, Dušan Bajatović, prima platu od 320 000 dinara.

Izvor: B92

Petak, 14.05.2010.

00:08

Default images

Kako je saopšteno iz “Srbijagasa“, to javno preduzeće poštuje Zakon o privremenom smanjenju zarada, kao i Uredbu o postupku smanjenja zarada. Prema tome, kako je navedeno, odlukom Upravnog odbora “Srbijagasa“ od 19. februara su zarade poslovodstva limitirane na šest prosečnih zarada u Srbiji, tako da niko, pa ni generalni direktor tog preduzeća nema veću platu od 220 000 dinara.

Podsetimo, beogradski "Blic", objavio je u svom današnjem izdanju da Dušan Bajatović, poslanik u Skupštini Srbije, direktor JP "Srbijagas" i član UO "Jugorosgaz", uzima nadoknadu na sve tri funkcije i mesečno prima 1 345 000 dinara, od čega 319 258 dinara kao direktor "Srbijagasa".

Prema pisanju ovog lista, Bajatović samo za članstvo u Upravnom odboru "Jugorosgaza" dobija neverovatnih 995 941 dinara. Ovi podaci stoje u imovinskoj karti, koju je Dušan Bajatović kao i drugi javni funkcioneri po Zakonu dostavio Agenciji za borbu protiv korupcije.

Mada su njegova mesečna primanja ekstremno visoka i za zapadne zemlje, kako navodi "Blic", Bajatović se nije odrekao ni paušala od 30 000 dinara (nešto manje od prosečne plate u Srbiji) koji dobija na ime poslaničke funkcije u srpskom parlamentu.

Ipak, potpredsednik Socijalističke partije Srbije je više puta istakao da novac od članstva u UO "Jugorosgaza" donira u humanitarne svrhe. Po poslednjim informacijama, on je sa 6,5 miliona dinara pomogao 25 ugroženih pojedinaca i porodica u Dečju bolnicu u Tiršovoj, porodilište u Novom Sadu, Dečije selo u Sremskoj Kamenici i bolnicu "Dragiša Mišović".

Iako ima visoka mesečna primanja, Bajatović ne poseduje ni stan, ni kuću. U njegovoj imovinskoj karti stoji i da u svom vlasništvu ima dva placa, jedan površine od pet ari i 36 kvadrata, a drugi od skoro jednog hektara. Takođe, ima i putnički automobil marke "volkswagen touareg 10", proizveden 2006. godine, a poseduje i novac u banci - taj podatak nije dostupan javnosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

63 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Podeli: