Preživeli dečak uskoro kod kuće

Ruben van Asou, dečak iz holandskog grada Tilburga koji je jedini preživeo avionsku nesreću u Libiji je stabilno i već se razmatra njegov povratak u Holandiju.

Izvor: B92

Četvrtak, 13.05.2010.

22:30

Default images

Devetogodišnji dečak koji je jedini preživeo pad aviona još uvek ne zna da su mu u nesreći poginuli roditelji i dve godine stariji brat. Pored njega su ujak i ujna koji su doleteli iz Holandije kao i tim lekara koji brine o njegovom zdravlju. Ruben je sa porodicom proveo raspust u Južnoafričkoj republici gde su proslavili godišnjicu braka.

Hanida al Saheli, načelnica pedijatrije u bolnici u kojoj dečak leži kaže da Ruben normalno diše i da mu nijedan vitalni organ nije oštećen. Polomljene su mu obe noge, izgubio je dosta krvi, ali vrat, lobanja i mozak nisu oštećeni niti dete ima unutrašnjih krvarenja.

"Razgovarao sam sa doktorima koji ga leče i rekli su mi da su veoma zadovoljni njegovim zdravstvnim stanjem. Video sam ga i čini mi se dobro. Budan je i komunikativan. Dosta spava pošto je pod anestezijom ali je njegovo stanje dovoljno dobro da možemo da počnemo da pripremamo njegov povratak u Holandiju”, kaže Ed Kronenburg iz Ministarstva spoljnih poslova Holandije.

Više od polovine putnika Erbasovog aviona, koji je leteo sedam sati iz Južnoafričke republike pre nego što se iz još neutvrđenih razloga srušio, bili su Holanđani koji su se vraćali sa odmora. Spasioci su Rubena pronašli polusvesnog u delu olupine, vezanog za sedište.

Uzroci nesreće još nisu utvrđeni, a obe crne kutije koje su pronađene analizira tim međunarodnih stručnjaka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: