Dačić: Vlada nikog neće štedeti

Vlada neće poštedeti nikog u obračunu sa pripadnicima organizovanih kriminalnih grupa, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić.

Izvor: B92

Četvrtak, 06.05.2010.

19:36

Default images

"Procene da je milijadu evra oprano kroz Srbiju veoma su verovatne", rekao je Dačić u intervjuu za agenciju Rojters. "Obaveštajni podaci takođe ukazuju da imamo posla sa takvim ciframa", rekao je Dačić.

"Novac bez porekla se pojavljivao u privatizacionim poslovima. Zakoni su imali manjkavosti i to smo unapredili u saradnji sa evropskim organima", kazao je ministar Dačić.

Prema Dačićevim rečima, kriminalne grupe umešane u iznude, pranje novca, trgovinu drogom, oružjem i ljudima "postale su opasnost po društvo".

"Te grupe su tražile podršku političara i poslovnih krugova. Istrage će identifikovati kompanije privatizovane prljavim novcem. Nikoga nećemo poštedeti", istakao je Dačić.

Britanska agencija je podsetila da je prošlog meseca državni tužilac za organizovani kriminal podigao optužnice protiv 20-člane srpsko-crnogorske grupe, predvođene beguncem Darkom Šarićem, za krijumčarenje 2,6 tona kokaina 2009. godine iz Južne Amerike.

"Manje grupe su obradile milione (evra). Veće grupe poput Šarićeve bande - mnogo, mnogo više", rekao je Dačić.

Rojters je takođe podsetio da je predsednik Srbije Boris Tadić nedavno upozorio da prosperitet države zavisi od obračuna sa mafijom, kao i da su srpske vlasti prošlog meseca pojačale obezbeđenje za predsednika i druge srpske zvaničnike.

"Ove pretnje će čak biti veće, jer će se naša borba protiv kriminala i korupcije ubrzati", rekao je Dačić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: