Rada Trajković: Signala još nema

Direktorka Doma zdravlja u Gračanici Rada Trajković navodi da na području centralnog Kosova još nema signala fiksne i mobilne telefonije srpskih operatera.

Izvor: Beta

Petak, 30.04.2010.

19:16

Default images

U pismu ministarki za telekomunikacije i informatičko društvo Jasni Matić, Rada Trajković je negirala ministarkinu izjavu da je signal telefonije vraćen u taj deo Kosova i dodala da je Služba za hitnu medicinsku pomoć i dalje potpuno odsečena od pacijenata zbog čega su mnogi od njih i životno ugroženi.

"Obraćam Vam se sa molbom da upotrebite autoritet i da utičete da se telefonski signal vrati i na područje centralnog Kosova... Nama je svaki minut značajan jer smo ovih dana imali situacije teških oboljenja dece, saobraćajnih udesa i kardiovaskularnih oboljenja kod kojih smo zbog kasnih poziva za pomoć intervenisali u zadnji čas", navodi se u pismu.

Ministarka za telekomunikacije Srbije Jasna Matić izjavila je ranije danas da je signal mobilne i fiksne telefonije srpskih operatera vraćen na najvećem delu teritorije Kosova i Metohije.

Matićeva je istakla da je Ministarstvo za telekomunikacije i informaciono društvo zatražilo od UNMIK-a da ne dozvoli nezakonito ponašanje kosovskih vlasti koje donosi veliku štetu gradjanima i operatorima, “Telekomu Srbije“ i “Telenoru“.

Kosovske vlasti su u petak i subotu, 23. i 24. aprila, onesposobile predajnike mobilnih operatora iz Srbije, tvrdeći da nemaju licencu za rad na Kosovu, pa je bez telefonskih veza ostalo oko 100 000 Srba u centralnom i južnom delu Pokrajine. U jednom broju sredina južno od Ibra onemogućen je i rad fiksne telefonije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

18 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: