Šutanovac obišao ekipu "Koriolana"

Ministar odbrane Dragan Šutanovac je obišao ekipu filma "Koriolan" koja snima scene na prostoru Vojnog muzeja u Beogradu.

Izvor: Tanjug

Petak, 30.04.2010.

18:00

Default images

Šutanovac je razgovarao s producentima filma i glavnim protagonistima, glumcima Džeraldom Batlerom i Ralfom Fajnsom, kome je ovo ostvarenje ujedno i rediteljski debi.

"Izuzetno mi je drago što smo pomogli snimanje ovog filma, koji promoviše Srbiju i Ministarstvo odbrane", izjavio je ministar Šutanovac, podsetivši da je Ministarstvo odbrane poslednjih godina pomoglo u realizaciji brojnih filmskih projekata u Srbiji i da će tako činiti i ubuduće.

Šutanovac je naveo da je to promocija celokupne zemlje, "a sve što je dobro za Srbiju, dobro je i za Vojsku"

"Smatramo da ovakve aktivnosti, pored ostalog, doprinose afirmaciji vojnog poziva i izuzetno nam je zadovoljstvo što učestvujemo u njima", rekao je ministar odbrane.

Šutanovac očekuje da će "Koriolan" ostvariti zapažene uspehe na filmskim festivalima širom sveta, objavljeno je na Internet stranici Ministarstva odbrane.

Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije su pružili značajnu podršku filmskim kućama koje su koproducenti "Koriolana".

Tenkovi i haubice za potrebe snimanja filma su iznajmljeni od Vojske Srbije, a tokom snimanja njima je upravljalo i rukovalo 30 pripadnika Prve brigade i Komande za obuku Vojske Srbije.

Direktor producentske kuće "Hermetof Pictures" Živojin Petrović se zahvalio Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije na gostoprimstvu, pomoći i podršci koju su pružili tokom snimanja filma u Srbiji.

Slavko Štimac, jedan od domaćih glumaca koji igra u filmu, rekao je da su utisci sa snimanja odlični, da prostor Vojnog muzeja izgleda fantastično i da je pravi izbor za scene koje su ovih dana snimane.

Jedan od producenata filma, Gabrijela Tana, istakla je da je podrška Ministarstva odbrane i Vojske Srbije bila od izuzetnog značaja.

"Videćete kada se film završi, to što smo u smislu produkcije uradili ovde nigde ne bismo mogli da uradimo tako dobro", rekla je ona.

Snimanje veoma dinamičnih scena tokom kojih glavni junak Koriolan, koga tumači Fajns, upada u protivnički štab, čijeg komandanta tumači Batler, počelo je 28. aprila u Vojnom muzeju i trajaće do 1. maja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: