Dačić primio hrabrog penzionera

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić je zahvalio penzioneru Milanu Dubajiću (71) koji je sprečio pljačku ekspoziture Poštanske štedionice u Beogradu.

Izvor: B92

Petak, 30.04.2010.

13:56

Default images

"Mogu samo da izrazim zadovoljstvo i duboku zahvalnost na tome što se uradili", rekao je Dačić, ističući da će njegov junački potez podstaći i policiju na još bolji rad u očuvanju bezbednosti svih građana kao i javnog reda i mira.

Dvojica nepoznatih pljačkaša su u Poštanskoj štedionici uz pretnju pištoljem razoružali radnika obezbeđenja, a od službenica su oduzeli veću količinu novca.

Kada su pokušali da pobegnu, Dubajić je sprečio jednog od njih, ali je tom prilikom dobio udarac pištoljem u glavu, nakon čega su pljačkaši pobegli ostavivši za sobom oteti novac.

Dačić je istakao da mnogi od mlađih ljudi, "a ni neka službena lica", verovatno, ne bi uradili to što je učinio Dubajić, koji je goloruk sprečio dvojicu naoružanih pljačkasa da s novcem pobegnu iz ekspoziture Poštanske štedionice.

Predajući plaketu Dubajiću, Dačić je istakao da samo na taj simobličan način može da mu zahvali i u ime MUP-a, Vlade Srbije i građana na junačkom podvigu.

Dubajić je istakao da mu predstavlja čast i zadovljstvo to što ga je primio ministar unutrašnjiih poslova, dodajući da novinari "sve ostalo već znaju".

On je naveo da je od udarca pištoljem zadobio povrede koje su malo ozbiljnije nego što je izgledalo i da na glavi ima 12 kopči.

Dubajić je 26. aprila otišao da podigne penziju, a na ulazu u Poštansku štedionicu je naleteo na dvojicu naoružanih pljačkaša koji su bežali sa novcem.

Jedan od njih je prošao pored Dubajića, koji je, kako je objasnio, bez razmišljanja počeo da se guša sa drugim.

Pljačkaš koji je uspeo da izađe iz objekta se vratio i udario Dubajića pištoljem u glavu, a potom su obojica pobegla.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: