Milosavljeviću operisana kičma

Ministar zdravlja Tomica Milosavljević operisao je kičmu u klinici „Groshadern“ u Minhenu, rekao je prof. dr Vasa Antunović, načelnik neurološke klinike u KC.

Izvor: B92

Ponedeljak, 26.04.2010.

00:30

Default images

On kaže da je konzilijum lekara koji je on predvodio savetovao operaciju zbog diskus hernije, ali je ministru savetovan i dodatni pregled na minhenskoj klinci koja izvodi operacije uz minimalne invazivne metode, za šta kod nas ne postoje tehnički uslovi.

“Pregledao sam ministra koji je ležao na Reumatološkom institutu i konstatovao sam da je imao tegobe koje su trajale nekoliko nedelja”. Prilikom prvog pregleda konstatovao sam da je došlo do pojave neurološkog deficita zbog čega sam mu savetovao novu magnetnu rezonancu, s obzirom na to da je prethodna urađena tri nedelje ranije, a nije objašnjavala njegovo kliničko stanje”, kaže Antunović.

Istog dana urađena je magnetna rezonanca i potvrđene su sumnje doktora Antunovića. Konstatovano je pogoršanje stanja i pritiska na koren živca, tako da je naš sagovornik smatrao da je potrebna hirurška intervencija.

“Sazvan je konzilijum, potvrđena dijagnoza lumbalna diskus hernija i doneta odluka o operaciji. U međuvremenu, njemu su se obratili prijatelji, ja ih ne znam, ponudivši mu još jednu konsultaciju u Minhenu sa razmatranjem manje intervencije u odnosu na onu koju smo mi planirali za šta tamo postoje tehnički uslovi koje mi nemamo”, rekao je Antunović.

“Potpuno je opravdano da se na to odlučio, jer svaki pacijent ima pravo da potraži i drugo mišljenje jer se godišnje na klinici na kojoj radi izvrši nekoliko stotina operacija pod ovom dijagnozom”, objašnjava on.

Ministar je putovao kolima do Minhena i zaključeno je da nije pametno da se vraća hiljadu kilometara kolima nazad kako ne bi došlo do uklještenja živca, već da se operacija odmah izvede.

“Milosavljević je sada dobro, ali je malo falilo da mu noga ostane trajno paralizovana. Pošto je ovde postojala dilema i različita mišljenja na koji način da se uradi operacija, naši lekari su mu savetovali da ode na dodatne konsultacije i pregled u Minhen. Kada je stigao tamo, lekari su ga pregledali i konstatovali da je neophodna hitna operacija u roku od 24 sata i da bi povratak u Beograd za njega mogao biti fatalan jer je kičmeni živac bio pred potpunim odumiranjem što bi dovelo do trajne paralize. Zato je odmah operisan”, kaže za „Blic“ ministar ekonomije Mlađan Dinkić i lider G17 plus, čiji je Milosavljević kadar.

Ministar zdravlja lečen je u ambulanti u Institutu za fizikalnu medicinu Kliničkog centra, potom je smešten na reumatološko odeljenje, a zatim na neurološko.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

57 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: