Dignut u vazduh Ipko predajnik

Nepoznate osobe podmetnule su eksplozivnu napravu ispod predajnika Ipko mobilne telefonije u selu Rudare u opštini Zvečan.

Izvor: B92

Subota, 24.04.2010.

20:55

Default images

Direktor regionalne Kosovske policijske službe Ergin Medić rekao je da je od posledica detonacije oštećena antena i predajnik delimično uništen, a reč je o mreži mobilne telefonije 049 koju uglavnom koriste Albanci. "Specijalizovane ekipe Kfora obavile su uviđaj kako bi utvrdile o kakvom tipu i količini eksploziva je reč", kazao je Medić i dodao da povređenih nije bilo i da je istraga u toku.

Institucije Kosova i Kfor osudili su detonaciju predajnika.

"Kfor shvata da su mnogi korisnici mobilne telefonije isfrustrirani naprasnim prekidom rada srpskih operatera mobilne telefonije, ali Kfor osuđuje svaku akciju koja može ugroziti sigurnost i bezbednost kao što je upotreba eksplozivnih naprava", navodi se u saopštenju Kfora.

Dodaje se da će "u slučaju da bezbednost bude ugrožena, Kfor preduzeti odgovarajuće mere u skladu sa svojim mandatom".

Kfor je pozvao "institucije na Kosovu da primene transparentan pristup kada preduzimaju akcije koje bitno utiču na svakodnevni život bilo kog dela stanovništva na Kosovu kako bi građani mogli na vreme da se pripreme".

Vlada Kosova je u svom reagovanju izrazila "svestranu posvećenost da se uspostavi zakonitost na tržištu mobilne telefonije" i pozvala nadležne organe da preduzmu sve potrebne korake kako bi izvršioci napada u selu Rudare bili izvedeni pred lice pravde.

"Nasilnički postupci prema ovlašćenim i licenciranim operaterima mobilne telefonije, bilo ko da ih učini, kriminalni su činovi, koji ugrožavaju red i zakon i treba ih osuditi", navela je Vlada Kosova.

Drugi mobilni operater na Kosovu, Vala, danas je počeo da besplatno deli svoje brojeve u srpskim sredinama na Kosovu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: