50 ranjenih u seriji eksplozija

U pet, po svemu sudeći koordinisanih eksplozija koje su ođeknule u poslovnom centru Bangkoka, ranjeno je najmanje 50 ljudi, izjavili su bolnički izvori.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 22.04.2010.

12:30

Default images

Portparol vojske je izjavio da su eksplozije izazvane ručnim granatama M-79 i da nema izveštaja da je neko poginuo, preneo je Rojters. Demonstranti, takozvani "crvenokošuljaši", tvrde da nisu odgovorni za eksplozije, javio je BBC.

Pristalice bivšeg premijera Taksina Šinavatre koji protestvuju, danima su već ulogoreni u jednom delu poslovne četvrti Bangkoka, gde su skoncentrisane banke, poslovne zgrade i hoteli.Sada su se okružili zašiljenim štapovima do bambusa.

Oko njih je raspoređeno više hiljada pripadnika tajlandskih oružanih snaga.

"Crvene košulje" su danas planirali, kako je preneo Glas Amerike, da odu do regionalnog sedišta Ujedinjenih nacija u Bangkoku i zatraže pomoć jer su oružane snage pretile da će ih rasterati uz upoterbu vatrenog oružja, dok će oni koji se ne raziđu biti uhapšeni.

Demonstranti će zatražiti od UN da rasporede svoje mirovne snage u Bangkoku.

Taksin je zbačen u vojnom udaru 2006. godine i optužen je za korupciju.

Njegove pristalice protestvuju od 12. marta, tražeći od premijera Abisita Vedžadžive da raspiše nove izbore, jer smatraju da je njegova vlada nelegalno formirana.

Najmanje 25 ljudi je ubijeno i više od 850 je ranjeno tokom sukoba crvenih košulja i snaga bezbednosti 10. aprila.

Abisit je došao na vlast u decembru 2008. godine, posle višemesečnih protesta takozvanih žutih košulja protiv bivšeg premijera Taksina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: