Brazil: "Preduzeće" za ubistva

Brazilska policija otkrila je nedavno jedno "preduzeće" preko kojeg je za 12.000 evra bilo moguće naručiti sve vrste ubistava.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 18.04.2010.

16:28

Default images

Policija je privela dvadesetak osoba za koje se sumnja da su radile za ovu kriminalnu kompaniju. Zaposleni u "Firmi", osnovane pre šest godina u Sao Paulu, bili su aktuelni i bivši agenti vojne policije, javila je italijanska agencija Ansa. Bilo je dovoljno položiti 30.000 reala na jedan tekući račun i označiti osobu za odstrel i posao bi bio obavljen "efikasno i u potpunoj diskreciji".

U sedištu firme, u jednom stanu u rezidencijalnom delu Sao Paula, policija je pronašla pravi arsenal sa pištoljima, preciznim puškama, mitraljezima i pancirima.

Stvar je otkrivena prilikom istrage ubistva inspektora Noalda Jamašita koji je važio za "nesalomivog" policajca i predstavljao pretnju za korumpitane kolege.

Jamašita je ubijen pre nedelju dana, ali pre nego što je umro izrešetan mecima uspeo je da nekoliko puta pogodi svog maskiranog napadača.

Zahvaljujući panciru, ubica, bivši vojni policajac, preživeo je, ali je morao da bude zbrinut u bolnici. Lekari, kojima su se njegove rane učinile sumljivim, obavestili su policiju koja je pokrenula istragu. Policija je na računu firme pronašla nekoliko desetina uplata

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: