Pomoć za decu "Svratišta"

Deci iz "Svratišta" u Krfskoj ulici su uručeni paketi sa šamponima, kupkama, pastama za zube, sapunima, vlažnim maramicama i ostalim proizvodima.

Izvor: Tanjug

Petak, 16.04.2010.

15:05

Default images

Direktor kompanije "Alkaloid" Igor Petrov je rekao da su ovom donacijom dečje kozmetike hteli da pomognu mališanima koji ovde dolaze svaki dan, ali i da motivišu i druge kompanije i organizacije da pomognu "Svratištu", kako bi se poboljšali uslovi u kojima ova deca žive.

Petrov je rekao da će "Alkaloid" u predstojećim mesecima nastaviti da i dalje pomaže ugroženim mališanima.

"Retko kad imamo priliku da nešto dobijemo, tako da nam ovo puno znači i nadam se da će se ova saradnja nastaviti i u narednom periodu" rekla je koordinatorka "Svratišta" Mila Muškinja.

Ona je dodala da u "Svratištu" dnevno boravi oko četrdesetoro dece, od kojih su 80 odsto dečaci, najčešće uzrasta od 10 do 12 godina, koji tu mogu dolaziti non stop, 24 sata.

"Ovde mogu boraviti deca do 18 godina starosti, kao i maloletne majke sa svojom decom, što nije redak slučaj ", kazala je Muškinja i dodala da sa decom, u okviru programa prevencije polno prenosivih bolesti, HIV-a i hepatitisa C, pet puta nedeljno rade edukatori.

"Svratište" je jedino mesto u Beogradu u koje deca, uključena u život i rad na ulici, mogu da dođu, okupaju se, igraju sa vršnjacima i nađu utočište kad su bolesna i uplašena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: