GSA: Saradnja i sa SDP-om

SDP i Gej-strejt alijansa najavili su da će sarađivati na pitanjima bitnim za poboljšanje položaja gejeva, lezbejki, biseksualnih i transrodnih osoba u Srbiji.

Izvor: B92

Sreda, 14.04.2010.

14:32

Default images

Nakon sastanka sa predstavnicima te stranke, saopšteno je da je SDP pružila punu podršku ostvarivanju prava GLBT osoba garantovanih Ustavom, zakonima i međunarodnim poveljama i osudila nasilje i diskriminaciju nad tom populacijom.

"SDP je podržala održavanje Parade ponosa naglašavajući da je potrebno napraviti iskorak u odnosu na prošlu godinu, što se pre svega odnosi na odgovorniji odnos vlasti prema tom događaju", navodi se u saopštenju.

Gej-strejt alijansa je zahvalila SDP-u na podršci i razumevanju položaja GLBT osoba u Srbiji i istakla, kako se navodi, značajnu ulogu ministra za rad i socijalnu politiku Rasima Ljajića u donošenju Zakona o zabrani diskriminacije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: