Jeremić sa zvaničnicima Kolumbije

Ministar spoljnih poslova Vuk Jeremić kaže da je u Bogoti sa zvaničnicima Kolumbije razgovarao o uspostavljanju saradnje u borbi protiv organizovanog kriminala.

Izvor: Tanjug

Subota, 10.04.2010.

10:16

Default images

"Najvažnija tema razgovora sa zvaničnicima Kolumbije bila je uspostavljanje bliske saradnje dve vlade u borbi protiv organizovanog kriminala. Kolumbija je zemlja koja je u poslednjih nekoliko godina učinila ogroman napredak u suzbijanju proizvodnje i trgovine narkoticima i njihovo iskustvo će nam itekako biti od koristi", izjavio je Jeremić.

On je dodao da je postignut dogovor da Bogotu uskoro poseti i potpredsednik Vlade Srbije Ivica Dačić i da tada bude potpisan bilateralni sporazum o saradnji vlada Srbije i Kolumbije u borbi protiv organizovanog kriminala.

Ministar Jeremić je naglasio da je borba protiv organizovanog kriminala jedan od ključnih međunarodnih prioriteta Republike Srbije.

On se juče u Bogoti, pored kolege Haimea Bermudesa, susreo i sa predsednikom Kolumbije Alvarom Uribe Velezom i potpredsednikom Fransiskom Santosom.

U Bogoti se, prema Jeremićevim rečima, razgovaralo i o drugim temama – o unapređenju ekonomske, kulturne i naučno-tehničke saradnje, kao i o predstojećoj konferenciji nesvrstanih zemalja.

Ministar Jeremić je primetio da odnose Beograda i Bogote opterećuje činjenica da je Kolumbiija među retkim zemljama Latinske Amerike koje su priznale jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova.

"Izrazio sam očekivanje da će Kolumbija u budućnosti pokazati uzdržnost u međunarodnim organizacijama kada je reč o pokušaju učlanjavanja Prištine, sve dok je u toku proces pred Međunarodnim sudom pravde", naglasio je Jeremić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: