Beko: Nemam uticaj na Vladu Srbije

Biznismen Milan Beko negirao je da ima uticaj na rad Vlade Srbije. "Moj navodni uticaj ne dopire ni do mogućnosti da zaštitim svoj biznis", izjavio je Beko.

Izvor: Beta

Utorak, 06.04.2010.

16:41

Default images

On je za najnoviji broj magazina "Objektiv" rekao da nema dobre uslove da svoj posao obavlja kako valja, a "prebacuje mu se da je previše uticajan i da su Mišković i on zajednički napravili ovu vladu". Beko je naveo da je "Luka Beograd" kupljena na otvorenom konkursu i da je taj proces bio transparentan.

"Postoji mit o mom uticaju na srpsku političku scenu. Gde se taj uticaj ostvaruje? Tako što sam kupio Luku na otvorenom konkursu gde su i drugi mogli da se jave, a nisu. Ko god je hteo da kupi te akcije - mogao je", rekao je Beko.

Prema njegovim rečima, akcije većine malih akcionara otkupljene su na osnovu njihove slobodne odluke.

"U tom poslu smo morali unapred da deponujemo pare kod Centralnog registra fonda. Pa to je transparentno da transparentnije ne može biti. Da sam kupovao samo lučki biznis, morao bih da platim 6-12 godišnjih profita", rekao je Beko, dodajući da to dovodi do cene od jedan do dva miliona evra.

Prema njegovim rečima, Mišković i on su odustali od dokapitalizacije da ne bi potpuno izbacili iz igre preostale male akcionare.

"Nije bilo tehnološkog viška. Sproveli smo socijalni program i kupovali objekte izgrađene na našem zemljištu. Do sada smo ovde investirali preko 120 miliona evra", rekao je Beko.

On je naveo da je ranije utvrđeno da je "Luka Beograd" privatizovana po zakonu, a da sada neki državni organi zaključuju da to valja ponovo ispitati.

"Ako je tako, onda bi neko morao da ide u zatvor. Ili sam ja davao mito, lagao i krao, i onda ja moram u zatvor. U suprotnom, neka nas država ohrabri da radimo svoj posao. Nemoguće je raditi uz stalne kvalifikacije da 'vedrite i oblačite u ovoj zemlji', tako da ste večito pod sumnjom", naveo je Beko.

On je dodao da nisu tačne ni tvrdnje da "Luka Beograd" vredi najmanje dve milijarde dolara i ocenio da je to "besmisleno licitiranje“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: