SB daje 479 miliona dolara za Haiti

Svetska banka obećala je na donatorskoj konferenciji za Haiti 479 miliona dolara pomoći toj zemlji i objavila da će otpisati haićanski dug od 39 miliona dolara.

Izvor: B92

Sreda, 31.03.2010.

23:18

Default images

Evropska unija će se obavezati da obezbedi 1,6 milijardi dolara za obnovu Haitija. Taj novac će dati Evropska komisija, Evropska banka za investicije i države članice EU. Američka državna sekretarka Hilari Klinton je na donatorskoj konferenciji u sedištu UN u Njujorku najavila da će SAD na ime dugoročne pomoći Haitiju izdvojiti 1,15 milijardi dolara.

Američki predsednik Barak Obama ranije je obećao 2,8 milijardi dolara za "hitne i osnovne potrebe" naroda Haitija.

Na konferenciji su učestvovali predstavnici 138 zemalja, više međunarodnih organizacija poput Svetske banke i MMFa.

Bivči predesdnik SAD, Bil Klinton i Ban Ki Mun, generalni sekretar UN- su pozvali svetske zemlje da doniraju 3,8 milijardi dolara za početak obnove Haitija. To je samo prvi deo paketa od 11,5 milijardi dolara koji vlada Haitija traži za obnovu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: