Odložen izveštaj o Benazir Buto

Pakistan je odložio predaju izveštaja UN o uslovima u kojima je došlo do ubistva bivše premijerke te zemlje, Benazir Buto.

Izvor: Tanjug

Sreda, 31.03.2010.

21:15

Default images

"Predaja je odložena kako bi bilo dovoljno vremena da se u njega unesu informacije o upozorenjima koja su bivšoj premijerki uputile tri zemlje", saopštio je portparol pakistanskog predsednika Asifa Alija Zardarija.

"Zatražili smo da budu obuhvaćena i stanovišta tri zemlje koje su upozorile Buto da treba da preduzme posebne mere opreza jer su imale informaciju da će biti ubijena", izjavio je portparol Farhatulah Babar, ne precizirajući o kojim je zemljama reč, javio je Rojters.

Izveštaj o istrazi koju je pre devet meseci započeo tročlani panel UN trebalo je da juče bude predat generalnom sekretaru UN Ban Ki-munu, ali je pakistanski predsednik, udovac Benazir Buto, zatražio da se njegovo objavljivanje odloži do 15. aprila.

Pakistanski ministar za informacije Kamar Zaman Kaira izjavio je juče da je odlaganje zatraženo kako bi panel UN mogao da dobije izjave dvojice neimenovanih bivših državnih lidera koji su svojevremeno upozorili Benazir Buto da bi joj život mogao biti ugrožen.

Bivša premijerka je ubijena 27. decembra 2007. godine, a panel UN je formiran prošlog juna na zahtev pakistanske koalicione vlade, na čijem čelu je Pakistanska narodna partija Benazir Buto.

Mandat panela u trajanju od šest meseci već je produžen za tri meseca zbog obimne istrage.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: