BiH: Potvrđene optužnice za zločine

Sud Bosne i Hercegovine potvrdio optužnicu protiv Ivice Perkovića i Seada Hakalovića, koji se terete za krivično delo ratni zločin protiv civilnog stanovništva.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 18.03.2010.

19:24

Default images

U optužnici se navodi da je Perković, kao pripadnik 103. derventske brigade Hrvatskog veća odbrane (HVO), za vreme oružanog sukoba između Teritorijalne odbrane BiH i HVO-a, s jedne strane, i oružanih snaga Srpske Republike BiH, s druge strane, namerno nanosio snažan fizički i duševni bol i podsticao druge da rade isto.

Kako se navodi u optužnici, Perković je u aprilu, maju i junu 1992. godine na području Dervente tukao, mučio i na druge nečovečne načine zlostavljao osobe srpske nacionalnosti koje su bile protivpravno zatvorene u prostorijama Doma JNA, u tzv. hangaru "Rabić", kao i prostorijama Osnovne škole u mestu Zelenika.

Perković je, kako se navodi u optužnici, zlostavljao zarobljenike, tukao ih i ranjavao iz vatrenog oružja, mučio na izrazito surov način, nanoseći im teške fizičke i duševne patnje, saopšteno je iz Suda BiH.

iz Suda BiH danas je saopšteno i da je potvrđena optužnica u predmetu Sead Hakalović, koja ga tereti za krivično delo ratni zločin protiv civilnog stanovništva.

U optužnici se, između ostalog, navodi da je optuženi Hakalović 23. marta 1993. godine, u mestu Gostovići, opština Konjic, u svojstvu pripadnika Armije Republike BiH, za vreme oružanog sukoba između Armije RBiH i HVO-a, ubio civila hrvatske nacionalnosti i teško ranio jednu ženu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: