Dogovor o rekonstrukciji “Gazele“

Grad, Ministarstvo za infrastrukturu i “Putevi Srbije“ usaglasili neophodne korake vezane za obnovu “Gazele“. Most potpuno bezbedan, kažu u Institutu CIP.

Izvor: Beta

Četvrtak, 18.03.2010.

17:49

Default images

U zajedničkom saopštenju grada Beograda, Ministarstva infrastrukture i “Puteva Srbije“, objavljenom nakon sastanka, navodi se da “Putevi Srbije“, kao potpisnik ugovora o rekonstrukciji i kao nosilac projekta imaju punu odgovornost i da je nužno da o trenutnom stanju svih delova mosta u najkraćem roku zvanično obaveste i grad Beograd i Ministarstvo.

Izvođaču radova, kompaniji “Štrabag“, dat je rok od 28 dana da predloži preciznu dinamiku radova po svim fazama, što uključuje stručnu saobraćajnu analizu i predlog mera neophodnih izmena u režimu saobraćaja za vreme radova.

Na sastanku je konstatovano da je veoma važno da “Putevi Srbije“ obezbede završetak kružnog puta i dela obilaznice oko Beograda, potpuno izmeštanje teretnog i kamionskog saobraćaja iz Beograda na alternativne pravce, kao i privremeno izmeštanje carinskih terminala iz centra Beograda.

Tek po davanju saglasnosti gradske stručne saobraćajne komisije i Ministarstva za infrastrukturu moguće je pristupiti najneophodnijoj rekonstrukciji mosta uz prethodno obezbeđenje navedenih uslova, a u cilju što manjeg ometanja saobraćaja, navodi se u saopštenju.

Na sastanku je takođe konstatovano da je grad Beograd, iako nije ugovorna strana, izvršio sve svoje obaveze prema Evropskoj investicionoj banci, kao i da će eventualne nove obaveze na sebe preuzeti “Putevi Srbije“ kao investitor rekonstrukcije mosta “Gazela“.

CIP: Most bezbedan za saobraćaj

Generalni direktor Saobraćajnog instituta CIP Milutin Ignjatović kaže da je "Gazela" potpuno bezbedna za saobraćaj, kao i svi ostali mostovi u Beogradu.

"Svi beogradski mostovi su stari i moraju da se obnavljaju, uključujući i 'Gazelu'", rekao je Ignjatović i dodao da time ipak ne treba plašiti ljude.

On je kazao da "Gazelu" treba obnoviti, jer je sagrađena pre 40 godina, ali da nema govora o tome da će se sruštiti ukoliko to ne bude učinjeno.

"Da je 'Gazela' u tako lošem stanju i da je bezbednost građana stvarno ugrožena, morala bi odmah da bude zatvorena za saobraćaj. Zar mislite da bi 'Gazela' bila otvorena da postoji i najmanja mogućnost da most može da počne da se ruši i da životi građana budu dovedeni u pitanje?", upitao je Ignjatović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: