Odloženo suđenje za ubistvo Kočiša

Pred Višim sudom u Beogradu je za mesec dana odložen početak ponovljenog suđenja dvojici optuženih za ubistvo transseksualca Mihalja Kočiša Minje.

Izvor: Beta

Petak, 12.03.2010.

15:37

Default images

Sudija Vladimir Mesarović kratko je saopštio strankama da predmet još nije stigao iz Apelacionog suda u Beogradu i odložio suđenje za 12. april. Za ubistvo Kočiša, 8. januara 2009. godine u Beogradu, optuženi su Ivica Mihajlović iz Vladičinog Hana i Novica Radisavljević iz Požarevca.

Zastupnik oštećene porodice, advokat Aleksandar Olenik, rekao je da je suđenje bespotrebno odloženo zbog nečijeg nemara, najverovatnije u pisarnici suda, i objasnio da je odbrana drugooptuženog Radisavljevića pre mesec dana uložila žalbu na rešenje o određivanju pritvora.

Dodao je da je predmet tek pre dva dana predat Apelacionom sudu u Beogradu, iako je zakonski rok za rešavanje po žalbi na rešenje o pritvoru osam dana.

Prvooptuženi Mihajlović je 10. decembra 2009. godine, na početku prethodnog suđenja pred Okružnim sudom u Beogradu, priznao da je ubio Kočiša, od koga je uzeo 10 evra i 2.000 dinara.

Suđenje će početi ispočetka zbog promene predsednika sudskog veća, pošto je sudija Rastko Popović izabran za sudiju Veća za ratne zločine, a predmet je dodeljen novoizabranom sudiji Višeg suda u Beogradu Vladimiru Mesaroviću.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: