Izvodi od danas važe neograničeno

Izvodi iz matičnih knjiga rođenih, venčanih i umrlih od danas će važiti neograničeno, saopšteno je iz Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 01.03.2010.

01:17

Default images

Građani koji su pre tog roka izvadili ta dokumenta na starim obrascima, mogu ih koristiti najkasnije do isteka roka od šest meseci od dana izdavanja tih izvoda, piše u saopštenju. Novi izvodi iz matičnih knjiga biće potrebni samo u slučaju promene upisanih podataka, kazao je resorni ministar Milan Marković.

Izdavanje izvoda sa neograničenim rokom važenja je prva faza primene Zakona o matičnim knjigama, a sledi uspostavljanje registra građana, odnosno elektronske baze podataka o svim građanima.

To će omogućiti da građani dobiju izvod iz matične knjige u bilo kom mestu u Srbiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

21 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: