Subvencije za seoski turizam

Ministarstvo ekonomije u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede raspisalo je i ove godine konkurs za dodelu subvencija i kredita projektima seoskog turizma.

Izvor: B92

Subota, 27.02.2010.

16:25

Default images

Seoski domaćini, korisnici kredita i subvencija za razvoj turizma, predstavili su se na ovogodišnjem sajmu turizma. Na standu TOS, delu za seoski turizam, seoska domaćinstva predstavila su svoju ponudu. Prisutni, zainteresovani da svoj odmor provedu na selu, mogli su da saznaju sve o smeštajnim kapacitetima, aktivnostima i ishrani.

Sekretar za seoski turizam u TOS Jagoda Jovicević, ,kaže da je zahvaljujući podsticajnim sredstvima bilo pomaka u proslogodišnjoj ponudi.

Tačne statistike nema, ali je prošle godine povećan broj registrovanih domaćinstava ali i broj poseta na selu. Jagoda Jovicević ističe da je sve više mladih, fakultetski obrazovanih ljudi koji počinju da se bave seoskim turizmom.

Zahvaljujući podsticajima, u opštini Nova Varoš je prošle godine registrovano 20 novih domaćinstava. Ovakvi sajmovi su prilika da se privuku gosti.

Iz TOS ističu da se gosti vraćaju u domaćinstva u kojima su bili. To je, kažu, dokaz, da su zadovoljni ponudom. A domaćini koji žele da obogate ponudu trebalo bi da znaju da je konkurs za dodelu finansijskih sredstava otvoren do kraja godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: