Kamenovanje kuća Srba u Klini

Kuća Radosavljevića u Klini dva puta je kamenovana u poslednjih 10 dana. Radosavljevići,Vladimir i Bosiljka, tokom kamenovanja nisu povređeni.

Izvor: B92

Subota, 27.02.2010.

13:19

Default images

"Bili smo u kuću, odjednom je tresnuo kamen, nekoliko kamena, ali jedan je probio roletnu i staklo. Zvali smo policiju odmah, nije bilo drugo, došli su i na licu mesta se uverili snimili, otišli su rekli su da će preduzeti sve mere koje budu mogli da ih pronađu", kaže Vladimir Radosavljević.

Radosavljevići smatraju da kamenovanje ne dolazi tek tako već da je kako kažu deo pritiska pojedinih albanaca koji su pokušali da im uzuriiraju zemlju i da od toga ne odustaju. Vladimir kaže da je imanje povratio tek kada se uključio u EULEKS.

"Sudija iz euleksa i tim međunarodni došli su u Klinu i tu je bilo suđenje. Suđenje je završeno i ja sam dobio rešenje od euleksa", rekao je Radosavljević.

I Mazić Živanu su u Klini oduzeli zemlju falsifikovanim papirima.

Predstavnik Srba u Klini Radoje Mikić kaže da povratnici sa većinom Albanaca u tom gradu nemaju problema.

"Smatram da je ovo pritisak na individualce zato što se pretendujuej na srpski i sad da i je metod tpga da se zastrašuju individualci i da otuđuju svoje imanje bez obeštećenja ili nešto drugo, ne bih znao da kažem", kaže Mikić.

Komandir policije u Klini Agron Hasanaj nije hteo pred kamere, ali jeu razgovoru za B92 rekao da je policija započela istragu I ispitala troje dece, za koje se sumnja da su kamenovala kuću Radosavljevića.

Hasanaj kaže da je slučaj osetljiv i da policija, pošto je Srbin u pitanju, radi intenzivno, verujući da će uskoro da dodje momenat kada će se sve znati.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: