"Promene spore zbog sukoba u DOS"

Izvor: B92

Nedelja, 16.06.2002.

17:31

Default images

Predsednik Demokratskog centra Dragoljub Micunovic izjavio je da su za sporost promena u zemlji najodgovornije Demokratska stranka i Demokratska stranka Srbije. Na sednici Glavnog odbora DC Micunovic je ocenio da se "malo sta promenilo" posle 5. oktobra 2000. i da su "izbori sve blize" posle oduzimanja mandata poslanicima DSS u Skupstini Srbije. Micunovic je optuzio Zorana Djindjica da centralizuje vlast u republickoj vladi i marginalizuje Parlament. "U Srbiji se vlast suzava i izvrsna vlast uz sebe koncentrise skoro svu vlast, a Parlament i sudstvo su u pozadini", rekao je Micunovic. On je Vojislavu Kostunici i DSS zamerio na nedoslednosti. “Ne moze predsednik drzave da osniva Vladu u senci”, rekao je Micunovic. On je ocenio da odrzavanje prevremenih izbora za Skupstinu Srbije direktno zavisi od rezultata predstojecih predsednickih izbora. "Ako za predsednika bude izabran neko izvan DOS, ta konstelacija nece biti moguca i onda ce biti potrebni parlamentarni izbori. Ako bi se dogodilo da predseednik bude iz DOS onda je moguce da to ucvrsti vladavinu DOS i onda bi izbori bili odrzani iduce godine ili kada vec", kaze Micunovic.

 Direktor agencije "Stratedzik marketing" Srdjan Bogosavljevic izjavio je za B92 da, u periodu svadja u DOS popularnost vlasti opada. "Gradjani su izgubili poverenje u DOS, DOS manje-vise ne postoji za gradjane, njima je jasno da su to sukobljene stranke u DOS, a svaka svadja DOS uzrokovala je pad poverenja u aktere svadje. U poslednje 3 nedelje vidjiv je pad glavnih aktera na politickoj sceni, DS i Djindjica i DSS i Kostunice", kaze Bogosavljevic.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: