Greška na Sitroenu i Pežou

Francuski proizvođač automobila Pežo Sitroen povući će iz prodaje 100 hiljada automobila širom Evrope zbog zamene pedale za gas.

Izvor: Beta

Nedelja, 31.01.2010.

17:06

Default images

U pitanju su modeli Sitroen C1 i Pežo 107, koji su proizvedeni u fabrici u češkom gradu Kolinu između sredine 2005. i sredina 2009. godine. Vlasnici kola biće pismeno obavešteni o svemu, a kompanija je povlačenje ovih automobila iz prodaje nazvala preventivnom merom i saopštila da do sada nije bilo nikakvih nesreća ili bezbednosnih problema zbog pedale s gasom.

To je otprilike 10 odsto svih automobila ove kompanije koji su trenutno u opticaju.

Pežo Sitroen u saopštenju navodi da je ovaj pozet inicirala Tojota, koja je u petak iz prodaje povukla 4,2 miliona automobila i kamiona sa tri kontinenta, zbog problema lepljivosti pedale za gas koji je izazvan kondenzacijom koja se stvara u strukturi same pedale.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusi pogodili francusku Legiju stranaca?

Ruske oružane snage su pogodile lokaciju francuskih plaćenika u Slavjansku, koju kontrolišu Oružane snage Ukrajine, rekao je za RIA Novosti koordinator Nikolajevskog okruga Sergej Lebedev, pozivajući se na kolege.

9:52

15.4.2024.

1 d

Podeli: